Itineraret

Ardenica
Kolkondas
Apolonia

Duke ardhur nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni, duhet të ndalemi fillimisht në Manastirin e Ardenicës ku kemi një kompleks kishtar. (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta).

Pas vizitës në Ardenicë do vazhdojmë drejt fshatit Libofshë (distanca: 17km; kohëzgjatja: 24 minuta), ku kemi një sërë kishash ortodokse të tipit bizantin të cilat ndodhen në kodrat e Libofshës dhe fushën e Myzeqes nën to. Aty kemi Manastirin e Shën Kozmait ose Kolkondasit (23.5km nga Apolonia), pas tij kemi kishën e Shën Gjergjit, dhe më pas Kishën e Shën Kollit në Vanaj.

Pasi kemi vizituar kishat e zonës së Libofshës vijmë drejt Parkut Arkeologjik Apoloni ku aty gjeni Kishën dhe Manastirin e Shën Mërisë.

Apolonia
Shën e Premte
Darzezë

Vijmë nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë Qytetin Antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë Kishës së Shën e Premtes në Povelç në perëndim të Apolonisë drejtë rrugës për në bregdetin e Darzezës (distanca: 28km; kohëzgjatja 35 min).

Pasi kemi vizituar këtë kishë ndalojmë në bregdetin e Darzezës.

Apolonia

Duke ardhur nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë qytetin antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar, i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë Kishës së Shën e Gjergjit në Strum të Roskovecit në lindje të Apolonisë (distanca 43 km; kohëzgjatja 51 min).

Strumin e lëmë pas dhe shkojmë drejtë kishës së Shën Nikollës në Kurjan në dajle të Roskovecit drejt jugut.

Apolonia

Vijmë nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë qytetin antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar, i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë kishës së Shën Mërisë në Nartë, të Vlorës në jug të Apolonisë (distanca 34 km; kohëzgjatja 33min)

Apolonia

Nisja bëhet nga Tirana dhe përshkruajmë 162 km deri në Bylis.

Ndalesa e parë bëhet në Parkun Arkeologjik të Apolonisë në qytetin e Fierit dhe më pas nisemi drejtë Parkut Arkeologjik të Bylisit.

Ardenica

Nga Tirana nisemi drejt Durrësit, ku vizitojmë rrënojat antike, koloseun si edhe Torrën Veneciane. më pas ndalemi në Ardenicë në Kolonjë të Lushnjes dhe më pas nisemi drejtë qytetit të Ballshit ku vizitojmë në këtë qytet Bazilikën paleokristiane të Ballshit pasardhësen e qytetit antik të Bylisit.

Pas vizitës tek bazilika e Ballshit shkojmë drejtë Parkut Arkeologjik të Bylisit i cili ndodhet 10 km nga ky qytet.

Nisja bëhet nga qyteti i Tiranës ose Vlorës dhe ndalesa e parë bëhet në fshatin Klos të Mallakastrës ku vizitojmë qytetin antik të Nikaias, i shekullit të IV p.Kr. i cili gjendet 5 km larg nga Parku Arkeologjik Bylis.

Ardenica
Kolkondas
Apolonia

Duke ardhur nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni, duhet të ndalemi fillimisht në Manastirin e Ardenicës ku kemi një kompleks kishtar. (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta).

Pas vizitës në Ardenicë do vazhdojmë drejt fshatit Libofshë (distanca: 17km; kohëzgjatja: 24 minuta), ku kemi një sërë kishash ortodokse të tipit bizantin të cilat ndodhen në kodrat e Libofshës dhe fushën e Myzeqes nën to. Aty kemi Manastirin e Shën Kozmait ose Kolkondasit (23.5km nga Apolonia), pas tij kemi kishën e Shën Gjergjit, dhe më pas Kishën e Shën Kollit në Vanaj.

Pasi kemi vizituar kishat e zonës së Libofshës vijmë drejt Parkut Arkeologjik Apoloni ku aty gjeni Kishën dhe Manastirin e Shën Mërisë.

Apolonia
Shën e Premte
Darzezë

Vijmë nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë Qytetin Antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë Kishës së Shën e Premtes në Povelç në perëndim të Apolonisë drejtë rrugës për në bregdetin e Darzezës (distanca: 28km; kohëzgjatja 35 min).

Pasi kemi vizituar këtë kishë ndalojmë në bregdetin e Darzezës.

Apolonia

Duke ardhur nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë qytetin antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar, i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë Kishës së Shën e Gjergjit në Strum të Roskovecit në lindje të Apolonisë (distanca 43 km; kohëzgjatja 51 min).

Strumin e lëmë pas dhe shkojmë drejtë kishës së Shën Nikollës në Kurjan në dajle të Roskovecit drejt jugut.

Apolonia

Vijmë nga Tirana drejt Parkut Arkeologjik Apoloni (distanca: 120km, kohëzgjatja: 1orë e 47 minuta) ku vizitojmë qytetin antik të Apolonisë dhe monumentet e tij si dhe gjithë peizazhin historik të qytetit antik dhe manastirin mesjetar, i cili është edhe muze arkeologjik.

Pas Apolonisë shkojmë drejtë kishës së Shën Mërisë në Nartë, të Vlorës në jug të Apolonisë (distanca 34 km; kohëzgjatja 33min)

Apolonia

Nisja bëhet nga Tirana dhe përshkruajmë 162 km deri në Bylis.

Ndalesa e parë bëhet në Parkun Arkeologjik të Apolonisë në qytetin e Fierit dhe më pas nisemi drejtë Parkut Arkeologjik të Bylisit.

Ardenica

Nga Tirana nisemi drejt Durrësit, ku vizitojmë rrënojat antike, koloseun si edhe Torrën Veneciane. më pas ndalemi në Ardenicë në Kolonjë të Lushnjes dhe më pas nisemi drejtë qytetit të Ballshit ku vizitojmë në këtë qytet Bazilikën paleokristiane të Ballshit pasardhësen e qytetit antik të Bylisit.

Pas vizitës tek bazilika e Ballshit shkojmë drejtë Parkut Arkeologjik të Bylisit i cili ndodhet 10 km nga ky qytet.

Nisja bëhet nga qyteti i Tiranës ose Vlorës dhe ndalesa e parë bëhet në fshatin Klos të Mallakastrës ku vizitojmë qytetin antik të Nikaias, i shekullit të IV p.Kr. i cili gjendet 5 km larg nga Parku Arkeologjik Bylis.